Kära läsare,
Mitt uppe i allt det jag står i (bra saker som tur är) så reagerade jag på en lite intressant sak häromdagen som ledde till tankar som jag ville dela med mig av med er. Det som fick mig att tänka till var bilden av min katt Watson på kylskåpsdörren som hade hamnat upp och ner. Det fick mig att tänka på en pocketbok som jag läst ett par år sen om att göra allt omvänt i princip och att vända upp och ner på synsätt o dylikt för att uppnå annorlunda resultat och avancera i sitt liv. Det är en ganska så enkel pop-pocketbok som man säkert kan köpa på de flesta flygplatser och hyllor som är ämnade för semi-intellektuella intressen. Men, det fanns något intressant där som jag blev påmind av ett par år efteråt. Bilden rättvänd är tämligen charmig och positiv. Det är en bild av en lekfull katt som ser trygg ut och som söker kontakt. Gravitationen gör att vi ser på bilden på detta sätt och det är för oss det rätta sättet att se på denna bild på. Jag talar om denna bild:

W1 Alva
Att se bilden upp och ner gav en helt annan känsla. Det ser ut som om Watson håller fast vid stolen med sina klor och att stolsdynan på något vis blir en tyngd för honom. Blicken är plötsligt inte avslappnad utan fokuserad och skärrad eller spänd. Bilden uttrycker något som är taget ut sitt naturliga element på ett vis men egentligen bara om man känner till det ursprungliga perspektivet som det togs i. En och samma sak kan te sig så olika beroende på synvinkel även om det är samma ögon som ser på det. Vilken bild avspeglar då verkligheten? Är bilden lika verklig upp och ner? För vem är den upp och ner? Många tankar och funderingar som dyker upp i samband med dettas som kan vara intressanta att reflektera över, särskilt när det gäller i relation till andra människor och olika situaioner i livet som kan te sig som svårbegripliga för vissa och helt självklara för andra. Bilden upp och ner ser ut såhär:

W2
Alva
Kanske är det gravitationen som får mig att föredra den första bilden och anse att det verkar trevligare på alla sätt eftersom jag begränsad i min fysiska kropp till detta system för att överleva och för att inte uppslukas av rymden. Vem vet…Det som är säkert är att det tål att filosoferas kring.

Godnatt:)

/Alva