CapKära läsare,
Ibland får jag frågan om vad folk frågar mest om när de ringer eller skriver till mig. Svaret på det är nr.1: kärlek nr.2: ekonomi/karriär och nr.3: hälsa och/eller en generell tydning. Efter alla år så har jag noterat tydliga drag hos vissa tecken gällande både beteende och livsmönster etc. Tänkte att jag kunde dela med mig lite av det till er här. Nordens beste spådame Synsk Norge Svensk spåkone Triffsikker Alva synsk Tarot Sverige

Vädurar Många av de Vädurar som kontaktar mig kan känna frustration över att saker och ting inte går deras väg och att saker och ting tar så lång tid. Många av er har en tydlig bild av vad ni vill men ofta vill ni "hämta vatten ur en sinad brunn". Det är som om det är omöjligt eller svårt så innebär det grönt ljus för er. Det finns inga stoppljus för er om ni har bestämt er för något. Jag har noterat en fixerad och en kraftfull eld under en ganska så samlad och avvaktande yta hos många av er. Den ytan är såklart just bara en yta och kanske ett sätt för er att behålla känslan av kontoll. Många av er har en underbar humor och vi kan skämta en hel del under våra spåsamtal också. Detta är definitivt ett tecken som har mycket innehåll och driv och man har sällan tråkigt med en Vädur. Ett problem kan vara er motvilja till att visa vad ni känner när ni har blivit besvikna på någon och ni skulle vinna på att ventilera direkt istället för att hålla igen.

Oxar Jag har noterat att mina kunder som är Oxar ofta funderar länge innan de tar ett slutgiltigt beslut och att verkar uppskatta logiska resonemang vilket jag som Stenbock gillar att leverera såklart (!). Behovet av trygghet både emotionellt och ekonomiskt är stort för dem och deras tal och sätt är oftast mjukt och behagligt. Mina kunder som är Oxar är uteslutande kvinnor så jag uttalar mig bara om dem här. Att er styrare är Venus kan man ana genom just någonting i er stämma och stilla värme. Ibland försöker jag få er till att fatta beslut lite snabbare än vad ni gör eftersom det sällan har lett till bra resultat att vänta in en förändring där förändring inte finns och då tänker jag speciellt på sådant som rör kärlek och relationer. Det intressanta med er är kombinationen av en mjuk och feminin framtoning i kombination med ett tufft och organiserat sinne. Jag har noterat en tendens till att er oro för att inte ha kontroll kan ibland gå runt likt i en rondell och då kan det vara bra att bryta av på olika sätt för välmåendets skull.

Tvillingar De Tvillingar som kontaktar mig har ett vädigt bra språkbruk och de har den där omtalade Tvillingcharmen i rösten. Ni frågar oftast om relationer och någonting jag har noterat är att ni tenderar att bli lite för snälla ibland i era relationer. Jag menar att er partner vänjer sig vid att ni är superflexibla och hjälpsamma till den grad att det ibland leder fram till att ni glömmer bort er själva och era behov. Om er partner är lite tuffare eller mer självisk och så kan det bli fel och det slutar med att ni plötsligt sätter ner foten och får nog men då kommer det som en överraskning för den andra parten då ni under en lång tid har bitit ihop och låtit den andra personer styra och ställa med er. När ni väl bestämt er så kan ni uppvisa en väldigt tuff och rak sida vilket kan förvåna dem som hade vant sig vid den andra mjuka och följsamma sidan av er. Ett tips är att försöka hitta en slags gyllene mellanväg här kanske så att det varken blir för mycket av det ena eller det andra för att slippa onödig drama längre fram:)

Kräftor
Jag måste säga att antalet Kräftor som ringer eller skriver till mig är få men de som gör det är väldigt fokuserade på karriären. Ofta är det i samband med ett specifikt bekymmer och när ni inte riktigt känner att ni har kontroll över en ekonomisk situation som gör att ni vill hitta svar eller lösningar via en reading. Visst frågar ni om kärlek också men många av er verkar ha det ordnat på det planet. Sällan har jag sett personer som går in för en viss uppgift eller ett visst arbete men ett totalt fokus och ihärdighet som ni gör. Gör ni något så gör ni det ordentligt. Det finns inte utrymme för slarv när det kommer till era yrken. Samtidigt, paradoxalt nog, så är många av er ganska glömska och drömska när det kommer till andra mindre viktiga saker. Jag har noterat en tendens hos er att gå in i en bubbla ibland då ni fokuserar på en viktig uppgift och det där med att umgås och att vara social tycker ni om ibland men då helst med maximalt en eller två personer.

Lejon
I detta tecken har jag en hel del kunder och många av er har ansvarsfulla jobb och gillar utmaningar. Utan utmaningar så tröttnar mina typiska Lejonkunder snabbt. Detta med kritik dock på arbetsplatsen kan vara ett känsligt kapitel och det kan jag förstå eftersom ni gör allting helhjärtat och fokuserar till max på er uppgift. Det finns en hel del avund kring Lejon och ibland kan Lejonet också vara aningen svår att nå och där skulle en person som känner sig underlägsen eller frustrerad dra till med att Lejonet är arrogant. Det kan nog stämma att den sidan finns där men om man ger ett Lejon den uppskattning och värme som de behäver så får man bra mycket tillbaka. Mina Lejonkunders beskyddarinstinkter är starka och de är naturliga ledare. Här har vi också personer som drar till sig starka energier från sin omgivning, vare sig det är just avundsjuka, svartsjuka, beundran eller fascination. En neutral hållning från omgivningen gentemot er har jag nog nästan aldrig sett eller hört dock:)

Jungfrur Här har vi också förhållandevis få kunder som ringer mig som är födda i detta tecken. Kommer dock ihåg speciellt en ung dam som är Jungfru som startade en total explosion av samtal på min linje då hon hade skrivit om mig på en blogg. Ni har huvudet på skaft och ni är intelligenta. Många av er har en cynisk hållning till livet och det kan vara rätt så underhållande, så länge det inte går överstyr till ren negativitet! Jag kan ibland notera en blockering i känslouttrycken hos vissa av er. Det verkar som om att ni inte vill visa er sårbarhet som ett slags skydd. Jag har också noterat att ni är i princip bra på allt. Sätt en Jungfru på arbetsplats som denne trivs med och hon eller han är en självklar stjärna, ja om han eller hon vill vara det. Just den starka väldigt envisa sidan av detta tecken är också ett tydligt drag. Er envishet kan ligga er i fatet i personliga relationer då det lätt kan bli lite för svart eller vitt i era resonmang. Ett ord som dyker upp när jag tänker på er är "kapabel". Detta är personer med mycket innehåll och med en fasad som skyddar ett känsligt inre.

Vågar Vågarnas omtalade charm slår igenom tydligt även via telefon och via mail. Ni har ett lite intressant udda sätt ibland som känns naturligt och det är det som är en del av er charm. Det är något orginellt och underhållande med mina Vågkunder. Detta med smak och stil är viktigt för er och antingen kan ni jobba med skönhet eller så pratar ni om det mellan fraserna. Era frågor rör mestadels om kärlek och ganska så komplicerade historier ibland. Det finns en överraskande sida hos er också då ni plötsligt kan skriva eller säga saker som jag inte hade förväntat mig och det är intressant tycker jag. Det är något väldigt festligt hos er och ordet som jag tänker på är "offbeat" (ex. okonventionell). Jag har noterat att Vågskålarna kan skifta balans en hel del mellan en sida som är hård och tuff och en sida som är festlig, glad och bekymmerslös. Det är även hos dessa kunder som jag har noterat att ni kan leverera sanningar utan att kamouflera dem i diplomati vilket i sig självt är ganska olikt det som står i astrologiböckerna om er.

Skorpioner De flesta har en åsikt eller en bild av vad Skorioner är eller hur de beter sig. Detta med hämndlystnad känns aningen som ett överdrivet begrepp, jag skulle snarare säga att den person som sårar er bara slutar existera för er, bara sådär, från en dag till en annan i princip. Det jag har noterat med er är att ni är renodlade känslomänniskor och att ni sällan är neutrala. Allt är på allvar och det är stort, oavsett vilken känsla det handlar om. Detta gäller även era personlighetsdrag. Vissa av er är väldigt blyga och vissa är väldigt framåt. När jag pratar med er på spålinjen eller skriver med er så gäller era frågor lite allt möjligt faktiskt. Det jag däremot ser som en gemensam nämnare för er är att ni har era fixeringar vid saker och ting. Det kan vara personer, en ämne eller en specifik sak. Det är en dedikation på 100 procent. Den fixeringen kan även kallas för passion och kan leda till framgång men även till misslyckande beroende på vad själva fixeringen är. Det finns inga riktiga gråzoner här känner jag. Jag har några Skorpioner som är mer obeslutsamma men då har de starka luftaspekter i sina personliga horoskop.

Skyttar Här har vi orkanvindarnas vind personifierad. Mina Skyttkunder är mycket av allt på en och samma gång. Ni uttrycker era frågor på ett färstarkt och passionerat sätt och ofta är dessa blandade av entusiasm eller frustration. Det är ofta aningen bubblande skratt eller förtvivlan. Dessa kunder lever livet genom sina hjärtan och stor iver. De vill ha allt och helst just nu. Deras öga för det estetiska, bortom det vanliga och det attraktiva är imponerande. De rusar fram i sina liv och ibland följer inte livet med i deras takt och då blir det inte så lätt. Kärlek är ett vanligt tema här och tyvärr så har en del av mina SKyttkunder inte så mycket tur i just kärlek. Men jag tror och känner nämligen at det kommer längre fram i deras liv och då blir det säkerligen något väldigt bra och speciellt. Dessa personer är levande och de har ett uppflammande temperament, helt i linje med deras element: elden. En total envishet är också ett tydligt drag har jag lagt märke till.

 

Stenbockar Mina Stenbockskunder är rätt så olika varandra men en gemensam nämnare är en speciell närvaro som finns där. Jag skulle kunna beskriva den närvaron som ett stilla eller lungt iacktagande och därefter en tyst sortering i era logiska och intelligenta huvuden:) Det står inte om Stenbockens diplomatiska drag i böckerna men jag har lagt märke till den (bortsett kanske från de riktigt tidiga Stenbockarna som är födda runt Jul men även där har vi ett antal diplomater). Det är personer som ser, analyserar och agerar. Vissa av er är mer samlade och allvarliga men inombords flödar känslorna åt många håll. Många är ganska udda och lite galna och då ser jag att det mest gäller de sena Stenbockarna födda mellan den 11:e-20:e Januari. Oavsett dekad så är ni alla ambitiösa och om ni inte är det så beror det på ett trauma eller något annat som ni först måste bearbeta. Dessa kunder har en förmåga att skina upp ordentligt efter att de känner att de kan lita på en.

 

Vattumän Det första jag tänker på när jag funderar kring mina Vattumankunder är en slags skörhet hos er. Misstolka det inte dock, det är inte negativt utan snarare likt någonting unikt av värde som man måste handskas med försiktighet såsom kristall. Kristall är också en bra liknelse gällande hur klart och tydligt ert intellekt är. Er själ har en bräcklighet och kärleken kan upplevas som komplicerad.  Det finns ett starkt drag av oberäknerlighet hos många av er och ibland är det roligt då ni har så mycket intressant att berätta och att prata om och ibland smäller den ner likt en blixt från en klar himmel och då kan det göra ont…Ja inte för mig som er spådam men säkerligen för den som inte varit snäll mot er eller som på något vis provocerat fram denna reaktion. Jag måste säga att Vattumannens reaktioner kan ibland vara svåra att förstå och ibland skulle ni nog behöva jobba på att kommunicera lite mindre dramatiskt för att undvika alltför stor skada! Intressant nog så är era idéer om saker och ting väldigt bestämda, brillianta och som ni noga har tänkt igenom men när det kommer till relationer och den fysiska världen bortom det mentala så kan det ibland se ut som om ni är ute på hal is likt Bambi så där verkar det som om det skulle behövas en länk mellan ideologi och aktuell verklighet ibland:)

 

Fiskar
Mina kunder som är födda i Fiskarnas tecken är inte rädda för det alternativa och pratar om andar, synskhet, astrologi och spådom som självklara ting. Orsaken till det är nog för att de är självklara för dem, såsom så mycket annat. Inget chockar er. Här upplever jag ibland att mina kunder som är födda i detta tecken kan ha stunder av nedstämdhet och oro samtidigt som de även kan uppvisa total glädje och galenskap (galenskap på ett positivt sätt). Dessa personer är mångfacetterade och det kan vara svårt att definiera hur Fiskar är då de är lite av allt på en och samma gång. Ibland kan leva lite gränslöst och då verkar det bero på en splittring mellan era eskapistiska drag och en börda som ni bär på, som sällan är helt och hållet er egen. När det kommer till charm och utstrålning så är Fisken ett proffs på att dra till sig människors beundran. Det är en slags mjuk och mystisk dragningskraft och ni är medvetna om den effekt som den har på er omgivning. Dock så bör ni vara vaksamma på att använda er av denna charm i manipulerande syfte för det brukar inte leda till det resultat ni kanske eftersträvade.

Av: Alva